<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2044178735851680&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

KonsepterEt konsept er et rammeverk som kan brukes til å presentere forskjellige typer innhold. Det aktuelle innholdet må ofte ha noen fellesnevnere for å passe inn i konseptet. 


En fotballklubb kan gjøre et konsept av å stille de samme fem spørsmålene til forskjellige spillere. Dette konseptet kan hete noe sånt som “Fem spørsmål med laget”. Dette lager de en rekke videoer av, som de publiserer regelmessig på youtube.


Konseptet har gjerne samme grafiske uttrykk, programleder, og omtrent samme lengde. Litt av hensikten er at seer til dels skal vite hva hun går til når hun åpner innholdet. 


Det er en rekke bonuser ved å tenke konsept når du lager innhold.


Du kan tillate deg å være litt lat! - men ikke si det til noen. Det kan høres litt uheldig ut at man skal satse på å være lat, men det gjør livet enklere! I stedet for å sette seg i en situasjon hvor du må finne opp kruttet på nytt hver uke når du skal lage innhold, lager du et konsept som kan brukes på nytt og på nytt. Hvis du er et tog, eller en annen reisetilbyder, kan du ha et konsept som heter “Reisende”. Her intervjuer du en reisende i uken, og får vedkommende til å snakke om reisen de skal på/har vært på. Det kan hende du må ta opp et par før du finner en god historie, men du vet hva du leter etter, og kan ha det gjort på en times tid!


Konsumenten vet hva de går til - Ved at seerne dine kjenner igjen innholdet kan du begynne å bygge opp en mer lojal base. Si at du er en strømleverandør som har som mål å posisjonere seg mer miljøbevisst. Du kan skrive en enkel artikkelserie med korte innlegg om tiltak for å skåne miljøet. “Miljøfokus #1, av Eksempel Energi - om sparepærer” 

 

Du kan (ofte) produsere veldig effektivt - Dette fungerer ikke i alle tilfeller, men i mange tilfeller kan du sette av en arbeidsdag eller tre og lage mye innhold som kan distribueres i løpet av året. Si at du er en høyskole, og skal lage et konsept som heter “Studietips”. Da setter du av et par dager og går rundt mellom studentene med filmkamera. På en arbeidsdag kan du (i teorien) filme opp til 20 forskjellige studenter som gir sine råd! Så bruker du og dine et par dager på å redigere sammen - og etter en liten uke med arbeid, inkludert planlegging, har du laget alt innholdet du trenger for å kunne publisere ukentlig i løpet av semesteret! 


Det vil ikke alltid fungere å produsere i bulk, men det er verd å tenke på! Si at du lager motetips, snakker om fotballkampen, eller skriver noe annet som nødvendigvis må oppdateres regelmessig - vil åpenbart ikke dette funke like bra.


Merknad: Med tredjepartsapplikasjoner som Hubspot, SproutSocial og Hootsuite kan også publisering av innholdet ditt automatiseres, så du ikke trenger å tenke på noe som helst ut innholdsperioden!


En felle å gå i når man planlegger konsepter er å tenke mer på hva vi som bedrift har lyst til å vise frem enn å ta utgangspunkt i hva våre potensielle kunder har lyst til å konsumere. Si at du er en advokat, så vil det være veldig naturlig å lage innhold knyttet til hvordan du gjør jobben din. Lag et konsept som heter “Paragrafrytter” (det hadde faktisk vært morsomt) som består av deg og dine som snakker om implikasjoner av diverse lover og regler. Interessant for advokater og jusstudenter, men vi havner rett i den klassiske fella med “fagfolk som skriver faglig til andre fagfolk” - så går vi rundt etterpå og spør hverandre hvordan kundene våre ikke skjønner at dette er spennende.


Verdi verdi verdi verdi - Konseptet ditt må skape verdi for mottaker. Hva kommer egentlig dine kunder, og potensielle kunder, til å finne en verdi i? Et godt utgangspunkt er å se på hvilken posisjon dine potensielle kunder er i når de kunne kommet til å ta steg i retning konvertering?


La oss holde oss til advokateksempelet. Folk som har bruk for dine tjenester er gjerne i en veldig spesifikk situasjon. De har en eller annen juridisk klinsj. Et konsept kan være å lage noe rundt diverse caser man vanlig kan komme til å være i. La oss si at det finnes et gitt antall temaer som det er “vanlig” å bruke advokat til. Da lager du, eksempelvis, huskelister for “5 tips når du skal i retten”, “5 tips når du skal velge advokat”, og “5 tips til deg som skal klage på arbeidsgiver”. Du lager et konsept som dreier seg om situasjonen dine kunder og potensielle kunder kan komme til å befinne seg i. Hvis du jobber ut ifra dette utgangspunktet: “Hva kommer mine potensielle kunder til å ville ha fra meg?”


Hvordan gå frem for å utvikle konsepter for din virksomhet

    • Steg 1 er å se på plattformen der dine kunder bruker oppmerksomhet. Leser de papiraviser? Er de på Brann-kamp? Bruker de tiden sin på instagram? Tiktok? Twitter?
  • Steg 2 er å sette seg et mål. Vil jeg skape konverteringer? Vil jeg øke merkekjennskap? Vil jeg lære opp forbruker i hvilket behov produktet mitt løser?
  • Steg 3 er å finne ut hvordan du kan skape verdi for disse kundene på plattformen. Bør du være morsom? Forståelsesfull? Informativ? Hva kommer kunder i denne situasjonen til å ønske å eksponeres for?
  • Steg 4 er å lage innholdet! Film, skriv, design eller rediger innhold som svarer til foregående steg - så er du på vei!
  • Steg 5 er selvsagt distribusjon av innholdet. Det dykker vi dypere ned i senere!


Vet du om noen kule konsepter?

 

 

Gratis rådgivningstime

Book en gratis rådgivningstime med meg. På 15 eller 30 min. Det er helt uforpliktende, jeg er her bare for å hjelpe.

Lignende artikkler

Inbound vs Outbound

Episode

 
12.03.2020

Inbound Marketing

Episode

 
12.03.2020

Ikke planlegg for å feile!

Episode

 
03.02.2020

Konsepter

Episode

Et konsept er et ...
03.02.2020

Hvem er Box Marketing?

Episode

Vi er Box ...
03.02.2020
Podcast
Boxcast

BoxCast #15

Episode

Hvordan knytter man ...
16.03.2020

BoxCast #14

Episode

Genuin video, hva ...
27.02.2020

BoxCast #13

Episode

Til ...
14.02.2020

Boxcast #12

Episode

Hvordan fungerer ...
03.02.2020
Vlog
Inside the box