<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2044178735851680&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Box_index_ikoner-01
Startegi

Et møte med din bedrift skal være verdifullt og interessant. Med din ekspertise og vårt tverrfaglige syn på markedsføring lager vi en strategi som gir kunden verdi i hvert ledd.

Når man skal markedsføre i 2020 kan man si at regelen er veldig enkel:  Skap verdi for mottaker
… men det er enklere sagt enn gjort. 

Når man driver med markedsføring er det veldig fort gjort å gå i den klassiske “ikke se skogen for bare trær”-fella.

Man legger for mye fokus på hvilke kanaler jeg som merkevare vil promotere meg i, og glemmer det som bør være alle strategiers kjerne: Hvor bruker dine kunder oppmerksomhet i dag? Er denne oppmerksomheten til salgs?

Ingen merkevarer har noen gang hatt suksess på en annonseplattform fordi det er en annonseplattform. Grunnen til at en merkevare vil være til stede på en plattform er at det er der kundene dine frivillig bruker oppmerksomheten sin. Den største forskjellen på dagen i dag og samme dato for 10 år siden er at spillet i dag i mye større grad spilles på sluttbrukers premisser.
For 10 år siden kunne man kjøpe oppmerksomhet i reklamepausen på TV, eller i en avis.

Med det være ganske sikre på at man hadde kjøpt oppmerksomhet - og ikke bare reklame.  Kjøper du oppmerksomhet, eller bare en reklameplass?

Markedsføring i dag kan brytes ned til spørsmålene
1. Hvilket innhold skal produseres til hvilke kanaler?
2. Hvorfor?

I denne likningen finnes et helt nytt fenomen: Hva vil mediekanalene vise frem på plattformen sin? Det er langt ifra så enkelt som at de som betaler mest får mest eksponering. I korte trekk kan man si at Google, Facebook, og de andre relevante teknologiplattformene gir innholdet ditt, siden din, og alle andre elementer av den digitale tilstedeværelsen din en “karakter”. Og de går grundig til verks.

Hvis du har godt innhold på nettsiden din vil en søkemotor ønske å løfte deg frem. Hva ønsker en søkemotor å oppnå? De har det primære målet å gi søkere det som ligger nærmest søkeordene dine.

Hvis du søker “Hva er 5 + 5” ønsker søkemotoren å presentere riktig svar så fort og enkelt som mulig. På den måten håper søkemotoren at du har hatt en positiv opplevelse, og vil spørre dem igjen neste gang du lurer på noe.

Hvorfor skal en søkemotor velge å løfte frem akkurat deg, heller enn konkurrenten?

Hvis du, dagen etterpå, søker etter hovedstaden i Østerrike vil den komme til å ønske å presentere riktig svar, og verdiskapende tilleggsinformasjon så fort og enkelt som mulig.
De vil at du som bruker kommer inn på nettsider som gir deg så mye verdi som mulig, basert på det du prøver å oppnå. Man kan nemlig anta ganske mye om en person basert på søkene deres. Hvis du søker etter Hovedstaden i Østerrike kan man anta at du vurderer å reise dit, eller kjenner noen som gjør. En god søkemotor vil ønske å løfte frem de som kan hjelpe deg med å fullføre “oppdraget” ditt: Weekendtur til Wien!

 

Hvis din nettside har mye verdifullt innhold, kanskje du har mange artikler om gjøremål og severdigheter i Wien, og konkurrenten din ikke har det, vil det telle i din favør. Det koker ned i hvem søkemotoren vurderer at hjelper brukerne mest.

Utover dette er det en lang rekke faktorer som spiller inn. Hvor manøvrerbar er siden din? Hvor lang tid tar det å laste den inn? Hvor mange steg må jeg gjennom for å bestille reisen min? Hvor gode anmeldelser (stjerner) har du? Dette og mye annet tar Google med i betraktningen når de anbefaler nettsteder (altså legger de høyt oppe i søk).

 

For at en strategi skal lykkes i 2019 må den være bygget på dette premisset. 


 

Bedrifter vi har hatt gleden av å jobbe med

Du finner oss på

Trenger du hjelp med?